Kipinärahoitusta lukiolaisten liikuntaharrastukseen

Parikkalan lukion opiskelijakunnan hallitus haki kipinärahaa sählymailohin, palloihin ja koripalloon, jotta lukiolaiset voisivat järjestää omia sählyvuoroja.

 Idea sai alkunsa käytännössä erään Opiskelijakunnan hallituksen jäsenen kertoessa Kärki-Leaderista tarkemmin sekä siitä, kuinka ja mitä varten sieltä on haettavissa rahaa. Tarve paremmille ja lukiolaisten omille sählyvermeille oli ilmeinen, ja päätös niiden hankkimisesta tehtiin ripeästi ja yksimielisesti.

Lauri Sikiö, projektin vastuuhenkilö

Kärki-Leaderin nuorisoryhmä käsitteli kipinähakemuksen kokouksessaan ja myönsi sille rahoitusta 387€.

Lauri vinkkaa, että rahoituksen hakeminen oli kohtuullisen helppoa, varsinkin kun yksi hakemuksen täyttäjistä oli täysi-ikäinen. Suosittelemme rohkeasti hakemaan rahaa, ei hakemalla häviä mitään. Projekti olisi varmasti jäänyt toteuttamatta ilma rahoitusta, kyseessä kun ei ollut välttämätön hankinta. Nuorten kannattaa ottaa selvää myös kolmannen sektorin rahoitusmahdollisuuksista, niitä mitä ilmeisimmin on tarjolla. Lisäksi kunnilla saattaa olla käytössään nuorten hyvinvointiin kohdennettuja rahastoja, joiden hyödyntämiseen kannattaa myös perehtyä.

Terveisin Lauri Sikiö ja Parikkalan lukion Opiskelijakunnan hallitus