Kipinärahaa nyt myös maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden projekteille

Leader Kärki ry:n hallitus on päättänyt kokouksessa 9.11.2023 kipinärahojen myöntämisestä myös maahanmuuttajien ja turvapaikan hakijoiden projekteille. Projekti voi kohdistua turvapaikanhakijoihin tai maahanmuuttajiin ilman ikärajaa. Hakijoina voi ko. projekteissa toimia turvapaikanhakijoiden tai maahanmuuttajien kanssa toimiva yhdistys tai muu yhteisö. Rahoitus maksetaan hakijan tilille. Turvapaikanhakijoiden/maahanmuuttajien projekteissa toimivat muuten samat säännöt kuin nuorten projekteissa, poislukien ikärajoitus.  

Kipinärahoituksen toivotaan auttavan kotoutumisessa

Leader Kärki ry:n hallitus toivoi kipinärahoituksen laajentamisen maahanmuuttajiin ja turvapaikanhakijoihin auttavan heidän kotoutumisessa ja integroitumisessa kuntaan. Leader Kärki ry:n nuorisoryhmä oli valmistellut esitystä jo aiemmin ajatuksena, että kipinärahoitus palvelisi mahdollisimman monipuolisesti erilaisia kehittämistarpeita. Nuorisoryhmä päättää kaikista kipinärahaprojekteista.

Mitä kipinärahalla voi tehdä?

Tukea voidaan myöntää esim: 

tapahtuman, kurssin tai opintoretken järjestämiseen, julkaisun tekemiseen, yhteisten välineiden hankintaan, kokoontumispaikan tai ympäristön kunnostamiseen 

ostopalveluihin, asiantuntijapalkkioihin, kaluste-, kone- ja tarvikehankintoihin 

tiede- tai taideprojektin toteuttamiseen 

yhteisten harrastus- tai liikuntavälineiden hankintaan (myös musiikki-instrumentit) 

yhteisen kokoontumispaikan tms. yhteisen tilan viihtyvyyden parantaminen tai kunnos­ta­minen 

Tukea myönnetään 100-500€, erityistapauksiin 1000€. Erityistapauksissa on oltava laaja-alaista yhteistyötä eri toimijoiden välillä, tai uusi innovaatio.

Lisätietoa kehittämistyön koordinaattorilta Riina Nokelaiselta riina.nokelainen@karkileader.fi/044 086 3506