Kipinärahaa Kesäleiri- näytelmään

Leader Kärki ry:n nuorisoryhmä myönsi syksyllä 2022 rahoitusta Ruokolahtelaiselle nuorten porukalle teatterinäytöksen lavasteisiin. Nuoret toteuttivat ja suunnittelivat itse Kesäleiri- nimisen näytelmän, joka sai ensi-iltansa Ruokolahden koululla toukokuun lopussa 2023. Yhteensä näytelmää suunnitelleita ja toteutukseen osallistuneita nuoria oli 11. Nuoret saivat tehtyä näytelmän lavasteet itse Kipinärahoituksen avulla.

Voin suositella Kipinärahoja myös muille, sillä ilman rahoitusta emme olisi saaneet toteutettua näytelmää. Hakemuksen teko oli helppoa, eikä siihen mennyt myöskään paljoa aikaa.

Pekka Pitko, nuorten Kesäleiri- näytelmän vastuunuori

Pitko kertoo projektin parhaiksi asioiksi sen, kun näytelmän sai kasaan ja ensimmäiset henkilöt tulivat yleisöön. Oli hienoa nähdä että saatiin näin iso projekti tehtyä itse! Pitko vinkkaa muille omia projekteja suunnitteleville nuorille, että

Kannustan rohkeasti vaan hakemaan kipinärahaa – siitä voi tulla melkein elämää mullistava! Siitä voi tulla myös pitkäaikaisempikin harrastus, kuten meille kävi.

Kesäleiri- näytelmä toi jatkoa innokkaille nuorille näyttelijöille ja suunnitteilla on jo toinen näytelmä Ruokolahden koululla järjestettäväksi. Seuraavaa näytelmää tehdään hieman erilaisella kokoonpanolla ja tarkoituksena on saada se ensi-iltaan joulukuussa 2023.

Kesäleiri- näytelmän lavasteita