Yhdistys työllistää

Yhdistys työllistää -teemahanke

Teemahankkeen haku on auki 13.1.2020 - 30.9.2020

Teemahankkeessa yhdistys voi työllistää 15-20 -vuotiaan nuoren kahdeksi viikoksi. Kahden viikon työpanos voidaan sopia tehtäväksi myös pidemmän ajan kuluessa. Yhdistys voi työllistää 1-2 nuorta.

Työllistämiseen yhdistys saa 600 euroa/nuori. Tuki on 80 % eli yhdistyksen omarahoitusosuus on 120 euroa/nuori. Omarahoitusosuus suoritetaan rahalla. 600 euron summasta maksetaan nuoren kahden viikon palkka, palkan sivukulut sekä tarvittavat vakuutukset.

Hankkeessa yhdistyksille annetaan koulutusta työnantajavelvollisuuksista ja opastetaan palkanlaskennassa. Palkattavia nuoria opastetaan työelämätaidoissa.

Hanke toteutetaan kertakorvausmallilla. Yhdistys solmii nuoren kanssa työsopimuksen, ohjaa nuorta työssä ja maksaa hänen palkkansa lisäkuluineen. Maksatushaun yhteydessä nuoren palkkaus todennetaan nuoren työtodistuksella ja lyhyellä raportilla tehdystä työstä. Pääkirjaa tai palkanmaksutositteita ei tarvitse toimittaa.

Miten haetaan
Yhdistys perustelee hakemuksessaan, millaiseen työhön nuori on tarkoitus palkata ja miten yksityisrahoitusosuus (20 % hankkeesta) toteutetaan. Yksityisen rahoituksen on oltava rahaa, talkootyötä ei hyväksytä.

Kuka voi hakea?
Alahanketta voivat hakea yhdistykset, jotka toimivat Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin toiminta-alueella (Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti ja Imatran maaseutualueet).

Milloin voi hakea?
Hakemus liitteineen on jätettävä 13.1.2020 – 30.9.2020 välisenä aikana Leader-toimistoon. Hakemuksen voi toimittaa sähköpostilla tai postitse. Hankkeella on toteutusaikaa vuoden 2021 loppuun asti.

Miten alahankkeet valitaan?

Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry:n hallitus valitsee alahankkeet yleisten valintakriteereiden perusteella. Haussa etusijalla ovat ne yhdistykset, jotka eivät ole aikaisemmin saaneet rahoitusta maaseuturahastosta sekä ne, jotka eivät ole aikaisemmin toimineet työnantajana.

Hankkeiden tulee sopia teemahankkeen sisältöön, Kärki-Leader ry:n ”Virtauksia ja valintoja” -strategiaan sekä sitoutua omissa toimissaan kestävän kehityksen periaatteisiin. Valintamenettelyssä hankkeet asetetaan paremmuusjärjestykseen pisteytyksen avulla.

Hankkeen aloitus
Valinnan jälkeen Etelä-Karjalan Kärki-Leader tekee kirjalliset sopimukset valittujen alahankkeiden toteuttajien kanssa. Sopimuksella varmistetaan tuen myöntämisen ja maksamisen edellytysten täyttyminen sekä tuen ehtojen noudattaminen. 

Valinnan jälkeen valituille alahankkeiden toteuttajille järjestetään hankekoulutusta.

Alatoimenpiteiden toiminta voi käynnistyä Leader-yhdistyksen hallituksen päätöksenteon ja yhteistyösopimusten allekirjoittamisen jälkeen. Hankkeen toteutusaikaa on 31.12.2021 saakka.

Tuen maksu
Hankkeen toteuttaja hakee maksun yhdessä erässä myöhemmin sovittavan maksuaikataulun mukaan. Maksatushaun yhteydessä nuoren palkkaus todennetaan nuoren työtodistuksella ja lyhyellä raportilla tehdystä työstä.

Hakemuslomake, tarvittavat liitteet ja hakemuksen toimittaminen Leader-toimistoon
Hakemus tehdään lomakkeelle nro 3325A. Hankehakemuksen mukana toimitaan seuraavat liitteet:
• ajantasainen yhdistysrekisteriote (selvitys hakijan nimenkirjoitusoikeudesta)
• Viimeisin tuloslaskelma ja tase (selvitys hakijan taloudellisesta tilanteesta)

Hakemuslomake liitteineen ja sääntöjen mukaisesti allekirjoitettuna tulee toimittaa 30.9.2020 mennessä osoitteeseen


Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai

Parikkalantie 45, 59100 Parikkala

Lisätiedot:
hanketyön koordinaattori Noora Harju
puh. 050 351 8990

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                                                                                                                                          

 

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Parikkalantie 45,
   59100 Parikkala
   Ma – Pe: 9:00 – 15:00
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake

   Seuraa myös

   Facebookissa