Blogikirjoituksia

Voisko meillä olla talkoot?

Niitetyn heinän tuoksu ja paarman purema. Hiki virtaa korjatessani kanttipaaleja heinäpellolta traktorin peräkärryyn. Heinä on pistellyt ihooni verestäviä haavoja ja auringon porotuksessa hikipisara valahtaa haavoihin, vitsit kun kirveltää. Silti se heinäkuinen ilta heinätalkoissa oli yksi kauneimmista ja hauskimmista päivistä koko kesässä. Se oli iloa, naurua ja reipasta työntekoa, jossa saatiin nopeasti paljon aikaan. Parasta siinä oli, että tiesin avustani olevan apua ja hyötyä muille. Tälle auttamisperiaatteelle perustuu meidän suomalainen talkookulttuurimme.

Lue koko juttu

Mitä haittakasvit ovat?

Olethan sinäkin nähnyt kesäisin tienpientareilla violetin ja vaaleanpunaisen sävyissä kukkivia näyttäviä lupiineja? Tai rannoilla ja tienpientareilla komeilevaa punertavaa viisiterälehtistä kurtturuusua? Oletko kenties ihmetellyt suurta ja komeaa jättipalsamia, joka kukintonsa lopuksi sinkoaa siemenensä maastoon? Jos olet, niin silloin olet törmännyt muutamiin alueemme haitallisimpiin vieraslajeihin. Kaikki haitalliset vieraslajit eivät välttämättä näytä ulkoapäin paholaisilta.

Lue koko juttu

Uutta energiaa Etelä-Karjalan kyliin!

Matkatessani aamulla töihin näen kuntakeskuksessa reilun joukon ikääntynyttä väkeä odottamassa kaupan ovien aukeamista tai pitämässä aamukokoustaan. Iltapäivällä ajaessani töistä pois saatan nähdä vilaukselta muutaman nuoren ajamassa pyörillään tai viettämässä aikaa kylällä.

Lue koko juttu

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Parikkalantie 45,
   59100 Parikkala
   Ma – Pe: 9:00 – 15:00
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake

   Seuraa myös

   Facebookissa