Tiedottaminen ja raportointi

Julkista tukea saaneista hankkeista on tiedotettava aktiivisesti!

Lehti-, radio- ja tv-tiedotteissa ja haastatteluissa kerrotaan hankeinfon lisäksi aina hankkeen rahoittaja eli Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry ja se, että hanke on saanut EU-rahaa.

Jos hankkeessa on saatu rahoitusta myös viestintään, julkaisuissa käytetään rahoittajien logoja (vähintään EU-lippu, jossa on teksti "maaseuturahoitus" ja Leader-logo).

Logot voit ladata täältä

Julkaisu on mm. mainoslehtinen, esite, tiedote, lehti sekä myös internet-sivut ja audiovisuaalinen aineisto (videot, powerpoint-esitykset, äänitiedostot). Hyvänä ohjenuorana voi mielessä pitää seuraavanlaisen määritelmän – julkaisu on useina kappaleina kirjallisesti (paperilla) tai sähköisesti julkaistu tuote.

Tuensaajan viestintäohjeet löytyvät täältä.

Raportointi

Hankkeessa tehdyistä toimenpiteistä kerrotaan lyhyesti maksatuksen hakemisen yhteydessä, jotta maksatusasiantuntijat tietävät mistä ko. hakujakson kustannukset ovat syntyneet.

Hankkeen aikana kannattaa ottaa valokuvia ja hyödyntää niitä loppuraportissa, joka liitetään viimeiseen maksuhakemukseen. Loppuraportissa tarkastellaan mm. hankkeen edistymistä verrattuna hyväksyttyyn hankesuunnitelmaan. Loppuraportin sisällysluettelo löytyy rahoituspäätöksestä.

Seurantatiedot

Rahoituksen hakemisen yhteydessä on arvioitu hankkeen määrällisiä tavoitteita (seurantatiedot). Alle vuoden pituisissa hankkeissa toteutuneet seurantatiedot tallennetaan Hyrrään loppumaksun hakemisen yhteydessä. Yli vuoden pituisissa hankkeissa seurantatiedot tulee tallentaa Hyrrään vuosittain, aina tammikuun loppuun mennessä.

Seurantatietoihin kannattaa suhtautua vakavasti, sillä mm. niiden perusteella arvioidaan toiminnan tuloksellisuutta!

 

 

 

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Parikkalantie 45,
   59100 Parikkala
   Ma – Pe: 9:00 – 15:00
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake

   Seuraa myös

   Facebookissa