Viestinvaihto toimistolla tiistaina 4.12.2018

Tervetuloa muistelemaan Markku-Pekan 21-vuotisen hankeneuvoja-uran vivahteikkaita vaiheita ja toivottamaan hänelle onnea uusiin kuvioihin!

Samalla toivotamme tervetulleeksi uuden, vuodenvaihteessa hankeneuvojan työt aloittavan Katri Leväsen!

Kakkukahvit on tarjolla Leader-toimistolla tiistaina 4.12.2018 klo 11-14.

TERVETULOA!

 

 

Attachments:
Download this file (Viestinvaihto.pdf)Viestinvaihto

Haemme hankeneuvojaa vakituiseen työsuhteeseen

Haemme hankeneuvojaa vakituiseen työsuhteeseen

Etsimme toiminnanjohtajan työpariksi maaseutupositiivista henkilöä, jolla on kokemusta hanketoiminnasta ja joka tuntee Leader-periaatteet.

Hankeneuvojan tehtäviin kuuluu yhdistyksen toimialueen asukkaiden aktivoinnin ja hankeneuvonnan lisäksi yhdistyksen omien hankkeitten toteuttaminen.

Edellytämme tehtävään valittavalta henkilöltä vähintään keskiasteen tutkintoa, hyviä sosiaalisia taitoja ja kykyä itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyyn. Työtä tehdään tarvittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten valittavan henkilön tulee olla joustava työaikojen suhteen. Työ on lisäksi liikkuvaa, joten sen hoitaminen edellyttää oman auton käyttömahdollisuutta.

Arvostamme ajantasaista tietoteknistä ja viestinnällistä osaamista, hyviä yhteistyö- ja ryhmätyötaitoja, asiakaslähtöistä asennetta, rohkeutta tarttua erilaisiin tehtäviin sekä aitoa kiinnostusta maaseudun kehittämistä kohtaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Riitta Bagge Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh 050 5969 489.

Hakemus ja ansioluettelo palkkatoivomuksineen tulee toimittaa viimeistään 29.10.2018 sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Viestin aiheena tulee olla ”Hakemus hankeneuvojaksi”.

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry on Imatran seutukunnalla toimiva kehittämisyhdistys, joka toteuttaa yhdessä alueen paikallistoimijoiden kanssa laatimaansa kehittämissuunnitelmaa Virtauksia ja Valintoja 2014-2020 Leader-periaatteita noudattaen. Yhdistyksen tehtävänä on aktivoida alueen asukkaita, tarjota hankeneuvontaa ja myöntää rahoitusta kehittämissuunnitelmaa parhaiten toteuttaville hankkeille. Lisäksi yhdistys toteuttaa omia hankkeita. Toimintaa osarahoittavat mm. EU:n maaseuturahasto sekä toimialueen kunnat. 

Miellyttävä miljöö -teemahankkeen haku käynnissä!

Miellyttävä miljöö -teemahanke

Teemahankkeessa ”Miellyttävä miljöö” rahoitetaan alahankkeita, joissa tehdään uusiutuvaan energiaan perustuvia investointeja tai kohennetaan asumismiljöötä investointien avulla. Investoinnit voivat olla kone-, laite- ja kalustoinvestointeja sekä rakentamista. Talkootyö kelpaa hankkeen omarahoitusosuuteen kuuluvaksi rahoituseräksi. Näiden toimenpiteiden avulla kehitetään harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia sekä lisätään maaseudun vetovoimaa asuinpaikkana. 

Teemahankkeen sisältö, koko, tuki ja toteutusaika

Alahankkeilla rahoitetaan pieniä kone-, laite- ja kalusto- sekä rakentamisinvestointeja. Investoinnin minimikoko on 1000 € ja maksimikoko 10 000 €.  Myönnettävä Leader-tuki on 50 prosenttia. Talkoot kelpaavat tässä hankkeessa omarahoitukseksi. Kokonaisrahoituksesta talkootyön arvo voi olla 37,5 %.

Alahankkeiden toteutusaika on 1.6.2018 - 31.12.2019.

Teemahankkeen hallinto

Teemahankkeen kokonaishallinnoinnista vastaa Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry. Yhdistyksillä on mahdollisuus hakea alahankkeita. Leader-toimisto vastaa alahankkeiden kokoamisesta ja niiden tallentamisesta Hyrrä-järjestelmään sekä alahankkeiden toteuttajien kouluttamisesta ja opastuksesta. Rahoitusta saaneet yhdistykset vastaavat oman alahankkeensa toteuttamisesta. Teemahanke tarjoaa mahdollisuuden tutustua hanketoimintaan mahdollisimman kevyin hallinnollisin järjestelyin.

Hakuprosessin kulku

 1. Yhdistys päättää omassa kokouksessaan hakea alahanketta. Yhdistyksessä täytetään hakemuslomake ja laaditaan tarvittaessa hankesuunnitelma.
 2. Yhdistys toimittaa kaikki hakemukseen tarvittavat liitteet Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin toimistolle 14.9.2018 mennessä. 
 3. Leader-hallitus käsittelee saapuneet hakemukset ja valitsee teemahankkeen alahankkeet lokakuussa 2018.
 4. Kaikkien hankkeeseen hyväksyttyjen alahankkeiden toteuttajien kanssa tehdään tuensiirtosopimus, jossa sovitaan tuen siirtämisestä Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:ltä alahanketta toteuttavalle yhdistykselle. Sopimuksessa määritellään myös vastuut ja työnjako. Leader-toimisto lähettää kaikki alahankkeet sisältävän hakemuksen Kaakkois-Suomen ELY-keskukseen.
 5. Omaa alahanketta voi lähteä toteuttamaan omalla riskillä, kun hakijayhdistys on saanut tiedon, että hakemus on tullut ELY-keskuksessa vireille.
 6. Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry järjestää koulutusta hankkeen toteuttamiseen liittyen.
 7. Yhdistys toteuttaa alahanketta omalla kustannuksellaan. Tuki haetaan jälkikäteen maksuun kaikkien alahankkeiden kanssa yhdessä. 

Alahankkeen hakija

Alahankkeiden hakijoita koskevat samat vaatimukset kuin Leader-tuen muitakin hakijoita. Tuki on tarkoitettu yhdistyksille, joiden toiminta kohdistuu Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin toiminta-alueelle (Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Imatran maaseutualue).

Alahankkeiden valintakriteerit

Kaikkien alahankkeiden tulee täyttää yleiset hyväksyttävyysvaatimukset, joita ovat sopivuus Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin kehittämisohjelmaan sekä idean ja toteutuksen paikallisuus. Tämän lisäksi arvioidaan hakijan sitoutuneisuutta ja hankkeen sosiaalista vaikuttavuutta. Yleishyödyllisille alahankkeille olennaista on myös se, että hankkeen tuloksista tiedotetaan ja hakijayhdistyksen toiminta on avointa ja siihen voivat uudet toimijat osallistua. Sellaiset hakemukset ovat etusijalla, joiden tuloksena syntyy uutta toimintaa ja uutta yhteistyötä. Kestävän kehityksen periaatteet huomioidaan myös alahankkeiden valinnassa.

Hyväksyttävät kustannukset ja hakeminen

Maaseudun hanketuesta annettuihin lakeihin ja säädöksiin perustuvia, hyväksyttäviä kustannuksia ovat tässä hankkeessa pienet kone-, laite- ja kalustohankinnat sekä rakentaminen. Etukäteen hyvin mietitty kustannusarvio vähentää yhdistyksen riskejä ja auttaa hankkeen toteuttamisessa. 

Hakemus tehdään Maaseutuviraston lomakkeelle 3325B

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan:

 • hankesuunnitelma, joka sisältää tietoa hakijasta, perustelut, konkreettisen suunnitelman siitä mitä tehdään, tekijät, aikataulun sekä kustannusarvion. 
 • yhdistysrekisteriote, josta käy ilmi nimenkirjoitusoikeuden omaavat henkilöt
 • yhdistyksen säännöt
 • viimeisin tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus
 • kokouspöytäkirja, jossa on päätetty hankkeen hakemisesta

Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa ottaa yhteyttä Leader-toimistoon.

Osoite: Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry, Parikkalantie 45, 59100 Parikkala

Markku-Pekka                    0503518990                        Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Riitta                                   0505969489                        Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yritä Etelä-Karjalassa - teemapäivä 15.5.2018

Yritä Etelä-Karjalassa -teemapäivää vietetään Imatralla tiistaina 15.5.2018.

Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan mielenkiintoisia yrittäjätarinoita tosielämästä!

 

Infot helmikuussa! Haluatko tietää mitä hankkeissa tehdään?

Järjestämme jokaisessa Imatran seutukunnan kunnassa iltatilaisuuden, jossa Leader-hankkeiden toteuttajat kertovat mitä hankkeissa on meneillään ja mitä niissä on saatu aikaiseksi. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tilaisuudet alkavat kahvitarjoilulla klo 17.30

Tilaisuudet ja esiteltävänä olevat hankkeet:

(Rautjärven kunnanvirasto, tiistai 6.2.2018)

Parikkalan kunnanvirasto, keskiviikko 7.2.2018 klo 18-20

 • ”Koitsanlahti Go Go” – Jukka Hämäläinen, Parikkalan kunta
 • ”Puitteet kuntoon näyttelijöille” – Riitta  ja Harri Rissanen, Parikkalan teatteriyhdistys ry
 • ”Lasten leikkipaikka” – Anu Repo, Oronmyllysäätiö sr
 • "Digitalisaatio ja markkinointi" - Pasi Viinanen, Parikkalan kunta

Ruokolahden kunnanvirasto, tiistai 13.2.2018 klo 18-20

 • Myllykoski” – Olavi Luukkonen, Torsantaka-Jukajärvi Kylät ry
 • ”Ulkomuseoalue eläväksi” – Jouko Siitonen, Ruokolahti-Seura ry
 • ”Kyläkaupan laajennus” – Sari Raijas, Käpälämäki-Baari Ay
 • ”Englantia yrittäjille” – Matti Jaatinen ja Veli-Heikki Pellinen, Ruokolahden Yrittäjät ry

Imatran kaupungintalo, keskiviikko 14.2.2018 klo 18-20

 

Tietoliikenteen mahdollisuudet ja haasteet 2025 -tilaisuus netissä!

Voit seurata "Tietoliikenteen mahdollisuudet ja haasteet 2025" -tilaisuutta myös netissä!

Suoratoisto-osoite on

http://bambuser.com/channel/karkileader

Itä-Suomen kalatalousryhmä

Itä-Suomen kalatalousryhmän nettisivut löytyvät nyt osoitteesta www.kalanvuoksi.fi

Itä-Suomen kalatalousryhmä toimii elinkeinokalatalouden kehittämiseksi ja edistämiseksi Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalan alueilla. Kalatalousryhmän tehtävänä on tukea elinkeinokalatalouden ja kalastusmatkailun kehittämistä paikallisten hankkeiden kautta. Käytännössä se tehdään auttamalla yrityksiä tukihakemusten laadinnassa ja myöntämällä rahoitusta erilaisille hankkeille. Hankkeet rahoitetaan kansallisista ja Euroopan meri- ja kalatalousrahaston (EMKR) varoista.

Itä-Suomen kalatalousryhmän "Kiehtovat Kalavedet" -kehittämisstrategian 2014-2020 pääteemat ovat:

* verkostoitunut ja monipuolinen kalatalous
* kalastusmatkailu
* vesistöjen monipuolinen merkitys, käyttö ja osallisuus

Kaikissa pääteemoissa Itä-Suomen kalatalousryhmän rooli on aktivoiva, toimenpiteitä käynnistävä ja innovaatioita tukeva. Kalatalousryhmä tekee tiivistä yhteistyötä Leader-ryhmien, ELY-keskusten, koulutusorganisaatioiden sekä muiden kehittämishankkeiden kanssa. Erityisesti teemassa ”vesistöjen monipuolinen merkitys, käyttö ja osallisuus” kalatalousryhmä aktivoi toimenpiteitä, joita voidaan toteuttaa paikallisten Leader-ryhmien kautta. Kalastusmatkailuun liittyviä kehittämis- ja investointihankkeita ohjataan myös muihin rahoituslähteisiin.

Tukea voi saada esimerkiksi:

* ammattikalastajien yhteistyön lisäämiseen
* ammattikalastajien liiketoiminnan, uusien tuotteiden ja toimintamuotojen kehittämiseen
* nuorten aktivointiin
* kalastusmatkailun kehittämiseen
* kalan käytön monipuolistamiseen
* kalavesien hallinnon kehittämiseen
* kansainväliseen yhteistyöhön

Lisätietoja: Itä-Suomen kalatalouden toimintaryhmän aktivaattori Pekka Sahama puh. 050 550 2100 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Tukihaku on käynnissä!

Hakemus tehdään sähköisesti Hyrrä-palvelussa (www.mavi.fi/hyrra). Sähköiseen asiointiin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Lisäksi hakijan tulee huolehtia ennen hakemuksen tekemistä, että hänellä on hakemuksen allekirjoittamiseen tarvittava Katso-tunniste ja valtuutukset tehtynä osoitteessa yritys.tunnistus.fi. Aloittava yrittäjä voi hakea tukea myös ilman Katso-tunnistetta.

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n hankehaku on jatkuva ja yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa käsittelemään hankkeita ja antamaan niistä lausuntoja (puoltolausunnon saaneet hankkeet löytyvät täältä: Puolletut hankkeet 2015-2016). ELY-keskuksessa rahoituspäätöksenteko käynnistyi tammikuussa 2016.

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Parikkalantie 45,
   59100 Parikkala
   Ma – Pe: 9:00 – 15:00
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake

   Seuraa myös

   Facebookissa